preskoči na sadržaj
Naslovnica

Završna konferencija projekta "Energetska obnova Osnovne škole Lipik"

Povodom kraja projekta "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Lipik" danas je održana završna konferencija, na kojoj su, između ostalih, prisustvovali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, lipički gradonačelnik Vinko Kasana, predstavnici Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA te predstavnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA, kao i ostali dionici projekta.


Ovom je prigodom, s obzirom na blagdansko vrijeme upriličen igrokaz „Božićna čestitka“, koji su upriličili učenici 2. B, a ravnateljica Klaudija Kovač posebno je zahvalila svima koji su zaslužni za financiranje ovog projekta, kao i Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Lipiku što uvijek prepoznaju potrebe  lipičke škole te ju u tome podupiru. Ravnateljica je istaknula i to da će uskoro biti najavljen još jedan projekt vezan za energetsku učinkovitost škole, a to su solarni paneli.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je naglasio da mu je posebno drago kad dođe kraj projekta i kad se sagleda sve što je učinjeno. „Također mi je drago da ova škola ne staje na jednoj energetski učinkovitoj stvari već idete dalje i istražujete razne načine energetski obnovljivih izvora te se razvijate zajedno s vašim učenicima. Također ste bili dobitnici nagrade za najljepši vrt, što je dokaz da možete postići puno toga, a sada ćete imati još više sredstava za poboljšanje škole jer ova ušteda koju ostvarimo putem energetske obnove, smanjenje potrošnje za grijanje i ostalo, to sve dolazi natrag u korist škole i opremanja. Svaka ušteda pridonosi nabavci novih klupa u učionice, informatičke opreme, ali i pametne ploče, jer moramo ostati u toku s vremenom, a činjenica je da se tehnologija razvija i to učenici moraju imati na raspolaganju. Moja odluka i smjernica je da će sve škole biti obnovljene, a ne zatvorene, iz jednog osnovnog razloga, a to su djeca i stanovnici ovog područja koji tu školu koriste za učenje i razvoj. Svjedoci smo povećanju djece u školama koje su do sada obnovljene, bilo je škola s jednim učenikom, a danas ih je desetak, iz toga razloga u školstvo i djecu nećemo prestati ulagati.“, istaknuo je župan Tomašević.

 


Izvor: https://www.compas.com.hr/

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marko Svjetličić   datum: 20. 12. 2019.

Virtualne učionice

     

   Razredna nastava

    OŠLipik 1.a   OŠLipik 1.b

    OŠLipik 2.a   OŠLipik 2.b

    OŠLipik 3.a     OŠLipik 3.b

    OŠLipik 4.a     OŠLipik 4.b

       OŠ Lipik PŠ Dobrovac

    Predmetna nastava    

    OŠLipik 5.a   OŠLipik 5.b

    OŠLipik 6.a   OŠLipik 6.b

    OŠLipik 7.a   OŠLipik 7.b

    OŠLipik 8.a   OŠLipik 8.b


e-dnevnik

 


Tražilica

Kada zvono zvoni

1. SAT :   8.00 -  8.45
2. SAT :   8.50 -  9.35
3. SAT :   9.45 - 10.30
4. SAT : 10.40 - 11.25
5. SAT : 11.30 - 12.15
6. SAT : 12.20 - 13.05
7. SAT : 13.10 - 13.55
8. SAT : 14.00 - 14.45


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2012.

Ukupno: 215640
Ovaj mjesec: 1056
Ovaj tjedan: 459
Danas: 6
preskoči na navigaciju