preskoči na sadržaj
Naslovnica

Učenici Osnovne škole Lipik iznimno su uspješni na natjecanjima znanja

Ove školske godine velik broj učenika Osnovne škole Lipik plasirao se na županijska i državna natjecanja.


Kao i svake, tako su i ove školske godine učenici Osnovne škole Lipik uz mentorstvo svojih učitelja postigli zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, doznali smo od ravnateljice Klaudije Kovač i školske pedagoginje Romane Štimac.

Od najuspješnijih svakako treba izdvojiti učenika 7. razreda Brunu Salvadora koji je na Županijskom natjecanju mladih tehničara, kojemu je lipička osnovna škola bila domaćin, osvojio prvo mjesto iz područja robotike i time svoju školu predstavljao na državnoj razini natjecanja u Poreču, a mentor mu je bio Damir Drame. Na istom Županijskom natjecanju mladih tehničara u Lipiku učenik Filip Matijević (7.raz.) osvojio je treće mjesto iz strojarskih konstrukcija, Josip Gudac (7. raz.) drugo mjesto iz robotike, Gabrijel Skalak (7. raz.) treće mjesto iz robotike, A.J.C.Meijer (8.raz.) treće mjesto iz elektronike i Nina Rade (7.raz.) treće mjesto iz područja fotografije.

Na državnom natjecanju bili su i školski stolnotenisači Luka Franković (5.raz.), Jan Strmota(8. raz.) i Kristijan Kasana (7. raz.) koji su na Županijskom natjecanju u Požegi bili prvi (Luka Franković (5.raz.), Jan Strmota (8. raz.), Kristijan Kasana (7. raz.) i Ivan Majdandžić (4. raz.)) i to mjesto im je omogućilo odlazak na Državno natjecanje u Poreč. Vodila ih je učiteljica Marina Bistrović, a trener im je bio učitelj Damir Drame.

Nogometna ekipa učenika petih i šestih razreda koju čine Leon KaurinLovro BrunetaAntun HorvatVanja GrubićTin JurjevićLuka RađenovićMatija MijačevićNoa Ereiz i Fran Bahnik osvojila je prvo mjesto na Županijskom natjecanju u Požegi, a u Đakovu su na regionalnoj razini bili četvrti. Učenici osmog razreda Karlo Majstorović i Dorijan Šafar,  te učenik sedmog razreda Stjepan Dietzman na Županijskom natjecanju u krosu, održanom u Vidovcima, osvojili su ekipno drugo mjesto, a pojedinačno, Stjepan Dietzman bio je prvi.

Na Županijskom natjecanju iz informatike Anamarija Mirolović (5. raz.) osvojila je drugo mjesto s mentorom Borisom UtješinovićemA.J.C. Meijer (8. raz)  osvojio je prvo mjesto iz engleskog jezika s mentoricom Jadrankom Šimunović Katunar  i drugo mjesto iz njemačkog jezika s mentorom Edom Fekete, učenica Ena Horvat (8. raz.) osvojila je drugo mjesto iz talijanskog jezika s mentoricom Marietom  Di Gallo i učenica Lara Štimac plasirala se na  treće mjesto iz biologije pod mentorstvom Martine Kobetić Pušćenik.

Ovogodišnja županijska smotra LiDraNo organizirana je u Pakracu, a OŠ Lipik je i ondje imala svoje predstavnike. Tom je prigodom bila predložena  za državno natjecanje dramska skupina koju čine učenici petog i šestog razreda  Marko FrankovićLeon KaurinLovro BrunetaTin JurjevićFran BahnikAnastazija MajstorovićAna KećLeona Butorac  i  Antonela Straga s mentoricom Anom Knežević.

Na županijskoj razini učenici su se još natjecali iz matematike, geografije, povijesti, likovne kulture,  nogometa (kategorija 7. i 8. razred), te na Županijskoj smotri zborova na kojoj su uspješno nastupili  mali i veliki zbor.

Svake godine ponosno ističemo uspjehe naših učenika i mentora, te se još  jednom potvrdila izreka kako su „Najbolji učitelji ujedno i najzahtjevniji učitelji, oni od učenika zahtijevaju razmišljanje“,  a takav način rada neizostavno vodi do uspjeha. Ovo je dokaz kako se trud i učenje isplate.“ Poručuju iz Osnovne škole Lipik.

Svim plasiranim učenicima i njihovim mentorima čestitamo!


Izvor: https://www.compas.com.hr/

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marko Svjetličić   datum: 15. 4. 2019.

Virtualne učionice

     

   Razredna nastava

    OŠLipik 1.a   OŠLipik 1.b

    OŠLipik 2.a   OŠLipik 2.b

    OŠLipik 3.a     OŠLipik 3.b

    OŠLipik 4.a     OŠLipik 4.b

       OŠ Lipik PŠ Dobrovac

    Predmetna nastava    

    OŠLipik 5.a   OŠLipik 5.b

    OŠLipik 6.a   OŠLipik 6.b

    OŠLipik 7.a   OŠLipik 7.b

    OŠLipik 8.a   OŠLipik 8.b


e-dnevnik

 


Tražilica

Kada zvono zvoni

1. SAT :   8.00 -  8.45
2. SAT :   8.50 -  9.35
3. SAT :   9.45 - 10.30
4. SAT : 10.40 - 11.25
5. SAT : 11.30 - 12.15
6. SAT : 12.20 - 13.05
7. SAT : 13.10 - 13.55
8. SAT : 14.00 - 14.45


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2012.

Ukupno: 215640
Ovaj mjesec: 1056
Ovaj tjedan: 459
Danas: 6
preskoči na navigaciju